Clafoutis de cireres

El clafoutis és un espectacular pastís tradicional francès fet amb cireres. El meu consell és que no el feu mai amb cireres sense pinyol, doncs lo realment deliciós d’aquest pastis és el sabor i textura de les cireres senceres. Si els hi traieu el pinyol, lo que esteu fent és un pastís de cireres, però no un “clafoutis de cireres”

CLAFOUTIS DE CIRERES

Ingredients: 2 ous, 80 grams d’ametlla triturada, 20 grams de farina, 100 grams de sucre, 100 mil·lilitres de llet, 1 cullerada de cafè de pasta concentrada de vainilla Bourbon i 250 o 300 grams de cireres amb pinyol. 
Engreixar motllo: mantega i farina. 
Opcional: sucre llustre. 

Rentareu les cireres, les deixareu escórrer, les eixugareu i reservareu. Batreu els ous amb el sucre, hi afegiu la llet i la vainilla, barrejareu de nou, hi afegireu la ametlla triturada i la farina tamisada i barrejareu fins que tingueu una massa lleugera. 
Vessareu la massa en un motllo de 20 centímetres de diàmetre, engreixat amb mantega i espolsat amb farina, repartireu les cireres per tota la superfície i el posareu al forn escalfat a 180º damunt d’una reixa entre 35 - 45 minuts. Per saber si ja està cuit heu de punxar-lo amb un escurades 
Traureu el clafoutis del forn i el deixareu refredar a temperatura ambient abans de empolvorar-lo amb sucre llustre. El clafoutis també està deliciosos fresquet, així que si voleu podeu posar-lo a la nevera (tapat amb paper film) i servir-lo com un postre fred. Si us decidiu per la segona opció no hi poseu el sucre llustre fins el moment de servir a taula. Recordeu que és un postre que no aguanta gaire, o sigui que millor consumir-lo en un dia. Amb les quantitats d’aquesta recepta heu de calcular 6 porcions. 

SUGGERIMENTS.- Com no és fàcil de traure’l del motllo lo millor és fer-lo en un motllo que es desmunti o bé amb un motllo de ceràmica bonic que pugui anar al forn i després a taula. Quan està el forn la massa puja bastant, no us amoïneu, ja que al traure’l del forn baixarà.