Endívies amb gingebre

Aquesta és una recepta especialment adient per servir-la com a guarnició d’un llom a la sal o qualsevol altra carn que us agradi cuita al forn o a la graella. Com acompanyament d’unes hamburgueses casolanes no està gens malament, ben al contrari. 

ENDIVIES AMB GINGEBRE
 
Ingredients: 4 endívies (aprox. 450 grams), 1 cullerada sopera de sucre, 15 grams de mantega, 1 cullerada sopera d’oli, 25 grams de gingebre net i sal. 

Poseu aigua amb una mica de sal a bullir. Netegeu i talleu a tires ben fines, al llarg com si fossin cebes, les endívies i quan comenci a bullir l’aigua tireu-les dins l’olla. Quan l’aigua torni a començar a bullir traieu-les del foc i escorreu-les. 
Peleu, talleu a làmines i després a tires ben fines el gingebre. Poseu el sucre a la cassola i quan es torni caramel afegiu-hi la mantega i l’oli. Tot seguit afegiu-hi els brins del gingebre i les tires de les endívies, cuites i escorregudes, remeneu amb energia amb una cullera de fusta. Pugueu el foc i deixeu-les coure uns 5 o 8 minuts. 
Especialment adient, i molt recomanable, servir-la com a guarnició d’un llom a sal, per exemple. Com a guarnició heu de calcular per 4 persones. 

SUGGERIMENTS: Al bullir les endívies eliminem lleugerament la seva amargor. Si utilitzeu sucre moreno us quedarà més fosc.