Melmelada de mores

Si us decidiu a fer melmelada de mores heu d’acceptar que la cuina per molt que vigileu acabarà, una mica, empastifada de taques de color morat, però m’agrada fer-la sobretot pel seu color i perquè collir-les em porta molts i molts records d’infantessa. 

MELMELADA DE MORES


Ingredients: 1 quilo de mores, 500 grams de poma neta i pelada, 500 grams de sucre i 1 llimona. 

Posar a coure un quilo de mores, netes, amb un ¼ de litre d’aigua fins que les mores comencin a desfer-se. Passar-les pel passapurés i afegir-les a la cassola on ja tindrem les pomes ratllades o tallades a bocins petitons. Posar la cassola al foc i quan comenci a bullir tirar-hi els sucre i el suc de la llimona. Coure entre 30 o 45 minuts remenant de tan en tan perquè no s’enganxi, comprovar el punt, apagar el foc i empotar. 

Per saber si està tirar unes gotes en un plat fred: si quan s’inclina el plat la confitura no rellisca i qualla, vol dir que ja està al punt, si no s’ha de continuar la cocció. 
Empotar sempre amb calent, en el moment que s’apaga el foc. Els pots s’omplen fins dalt de tot procurant que no hi quedin bombolles, abans de tapar tirar-hi unes gotes de brandi o ginebra i un cop tapats es giren cap per avall per fer el buit. També es poden esterilitzar amb bany maria durant ½ hora. Són el mètodes més senzills i eficaços, perquè la melmelada i /o confitura es conservi durant molt de temps. 

NOTA: Millor esperar un dies abans de començar a menjar qualsevol melmelada o confitura.