Quiche de bròquil i formatge Brie

Una quiche és, gairebé, sempre sinònim de nata líquida, no sóc gens aficionar a cuinar amb làctics, però de tan en tan no passa res, ja que si s’equilibra l’àpat amb una bona amanida o una crema de verdures la cosa millora molt. A casa les quiches les acostumem a servit com a plat únic acompanyades d’una abundant amanida. 

QUICHE DE BRÒQUIL I FORMATGE BRIE 


Ingredients: 1 massa brisa de 230 grams, 150 grams de bròquil cuit, 1 ou, 150 mil·lilitres de nata líquida o llet, 60 grams de formatge Brie, 2 cullerades soperes de Parmesà, 1 o 2 cullerades soperes de pinyons, sal, pebre, nou moscada, 1 gra d’all i oli. 

Escalfar el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt i poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. Passat 20 minuts trec el paper i els cigrons que cobreixen el fons i la torno a posar al forn un cinc minuts. 
Mentre es cou la massa brisa al forn hi ha temps de coure el bròquil al vapor; ratllar el formatge Parmesà; perfumar l’oli al all: posant una mica d’oli en una paella per enrossir-hi el gra d’all laminat fins que estigui ben ros i tallar el formatge Brie a làmines primes. 
En un cassó batre l’ou amb la nata líquida i fer-ho espessir a foc baix, quan comenci a lligar-se, traure’l del foc, afegir-hi la meitat del Parmesà, la sal, el pebre i la nou moscada. 
Just al traure la massa brisa del forn i abans d’omplir-la pintar la base amb l’oli al all que he preparat per donar-hi un lleuger perfum, posar-hi les lamines de Brie i el brots de bròquil, vessar-hi pel damunt la barreja de crema de llet i ou, el resta de Parmesà i els pinyons. 
Tornar a posar al forn uns 35 o 45 minuts. Es pot servir calenta, tèbia o freda, però acabada de fer, a mi particularment, m’agrada molt més. La mida del motllo és de de 28 centímetres i podeu calcular per 6 o 8 persones com a primer plat i per 4 persones com a plat principal, en ambdós opcions sempre acompanyat amb amanida.