Cors de codony i moniato amb caramel

Hi ha vegades que estem tan acostumats a cuinar d’una manera un producte que se’ns fa difícil imaginar-nos que té altres possibilitats. Aquesta tardor / hivern m’he proposat trobar alternatives als codonys de l’hort i als moniatos comprats al mercat. 

CORS DE CODONY I MONIATO AMB CARAMEL 


Ingredients: 150 grams de moniato cuit i net, 150 grams de codony cuit i net i caramel perfumat amb romaní. 

Escalivar el codony i el moniato a la llar de foc o bé fer-los al forn, però si podeu millor fer-los lentament a la vora del foc, doncs absorbeixen un lleuger perfum a fum que els hi dóna un toc molt especial. 
Pelar-los, xafar-los i omplir els motllos directament al plat on els vulgueu servir. 
Prepara un caramel amb 2 cullerades de postre de sucre i vessar damunt del marbre unes gotes de caramel per decorar el plat, afegir-hi 3 o 4 cullerades de postres d’aigua i una branca de romaní per perfumar el caramel i amb l’ajuda una cullera (no pinzell) posar-lo damunt del cors de moniato i codony tenint cura de que no vessi pels laterals. 
Amb aquestes quantitats en tindreu per quatre persones a dos cors per persona.