Conill a la brasa amb timbal de mongeta blanca

No seré jo la que expliqui com fer conill a la brasa, ja que majoritàriament tothom sap fer qualsevol vianda a la brasa, com a molt puc suggerir que el tipus de llenya és important i perfumar-la amb algunes branques d’alguna herba fresca li donarà un toc especial. 

CONILL A LA BRASA AMB TIMBAL DE MONGETA BLANCA 


Ingredients: 1 conill, 400 grams de mongeta blanca cuita, 2 grans d’all de Belltall, julivert, branques de romaní fresc, sal, pebre i oli.

Tallar el conill a trossos, rentar-los i eixugar-los amb un drap de cotó abans de cuinar-los. Posar unes gotes d’oli en un paella, enrossir-hi lleugerament els dos grans d’all i unes fulles de julivert picats, afegir-hi les mongetes blanques cuites i al mateix temps que ho anem remenant també ho xafem fins que tinguem un textura de puré espès. 
Podem servir-ho per separat, però si volem donar-hi una mica més de lluïment al plat podem muntar un timbal amb el puré espès de mongeta blanca i posar els tallats de conill i unes branquetes de romaní fresc al costat i ruixar-ho amb un rajolí d’oli d’oliva. 
Al nostre país (a diferència de França) els conills que es troben al mercat són més aviat petits, per això penso que un conill uns donarà per quatre persones o màxim per a cinc.