Quiche de poma i gingebre fresc

Una quiche sense crema llet no és ben bé una quiche, però quan veig el resultat penso que he fet una quiche, per això en dic quiche en lloc de pastís. 
Aquesta és una recepta clàssica de tardor i hivern a casa nostra, doncs és quan les pomes estan més gustoses. A mi agrada fer-lo amb gingebre, però podeu fer-la sense o substituir-lo per la pell d’una llimona o taronja ratllada. 

QUICHE DE POMA I GINGEBRE FRESC 


Ingredients: 1 ½ quilos de pomes, 1 massa brisa de 230 grams, 30 grams de sucre integral, 30 grams de gingebre fresc, 1 cullerada de postre de canyella, 6 cullerades soperes de melmelada (albercoc o taronja) i 2 o 3 cullerades de suc de llimona o brandi i oli. 

Escalfar el forn i seguint les indicacions del fabricant coure la massa brisa, jo cobreixo el fons amb un paper i damunt i poso cigrons secs (qualsevol altra llegum serveix, podeu guardar-la i tornar-la a utilitzar) perquè la massa quedi plana i no s’infli. 
Mentre es cou la massa brisa al forn hi ha temps de coure les pomes i preparar el glacejat. Posar les pomes pelades i tallades a octaus en una paella untada amb unes gotes d’oli junt amb el sucre integral, la canyella i el gingebre fresc ratllat. Deixar-ho coure unes 15 minuts més o menys remenat-ho de tant en tant, però tenint cura de no malmetre els talls de poma. 
GLACEJAT.- Escalfar la melmelada i el suc de llimona o brandi en un cassó, just quan començar a bullir pagar el foc, colar i untar el pastis. 
Omplir el motllo amb les trossos de poma mes trencats i desfets i amb els sencers acabar d’omplir el motllo. Podeu posar-los com més uns agradi, però la forma circular, la clàssica, és la que millor funciona. Recobrir generosament amb l’ajuda d’una cullera (no pinzell) amb el glacejat quan ambdós encara estan calents. 
Per servir-la esperar a que el glacejat és refredi. La mida del motllo és de de 28 centímetres i podeu calcular per 8 persones. Us recomano menjar-la el mateix dia que la feu, abans de que s’estovi i humitegi la massa.