Sopa de tomàquet i mongetes blanques

El maridatge entre ambdós productes, tomàquet i mongeta blanca, és sorprenent i molt bo. Sí tenim clar que l’èxit d’una sopa és el brou, la qualitat del tomàquet és l’èxit d’aquesta sopa. 
A finals d’estiu vaig fer uns pots de conserva de tomàquet i he fet la sopa amb un d’ells, però podeu comprar un pot de la marca que més us agradi. 

SOPA DE TOMÀQUET I MONGETES BLANQUES 


Ingredients: ½ litre de brou vegetal, 500 grams de tomàquet natural triturat, 400 grams de mongeta blanca cuita, 2 cullerades soperes d’orenga fresc picat, sal, pebre, sucre i oli d’oliva. 

Posarem en una olla el brou vegetal, el tomàquet natural triturat, (jo he utilitzat un pot de la conserva que vaig fer a l’estiu, però podeu comprar-lo) la sal, el pebre, l’orenga picat i el sucre a foc suau i ho deixarem bullir uns minuts. 
Tastarem per si cal rectificar l’acidesa del tomàquet amb més sucre abans d’afegir-hi les mongetes, remenarem i ho deixarem bullir a foc baix entre 15 i 20 minuts. 
Servirem la sopa ben calenta, en un plat fondo i amb un rajolí d’oli d’oliva. 
Quantitat per quatre persones. 

SUGGERIMENTS: El brou suau, no l’hem de notar.