Crema de tomàquet

Finalment els tomàquets amb madurat i ja fa dies que els mengem amanits. Aquesta setmana he fet varies receptes que aniré compartint amb vosaltres. Una bona manera de saber que una crema té la consistència idònea és quan aguanta el guarniment sense enfonsar-se del tot, necessitem cullera per menjar-nos-la i no tenim la temptació de veure-la.

CREMA DE TOMÀQUET


Ingredients: 2 quilos de tomàquets, 1 ceba, sal, pebre, sucre, oli i unes fulles d’alfàbrega. 

En una cassola gran amb una mica d’oli hi posarem la ceba tallada a trossos, taparem la cassola i la deixarem coure, a foc suau, uns 5 minuts. Tallarem el tomàquets i els afegirem a la cassola i el deixarem coure amb uns 15 minuts fins que estiguin gairebé desfets. Els triturarem i els passarem pel “xino” per eliminar-ne les llavors i la pell, salpebrarem al gust i també hi afegirem una mica de sucre per compensar l’acidesa del tomàquet, s’ha de tastar i rectificar si cal. 
Podeu servir-la calenta o freda, però a mi particularment m’agrada a temperatura ambient, per això la faig a primera hora del matí per servir-la al migdia. Amb aquestes quantitats n’hi ha per sis persones, jo hi poso unes fulles d’alfàbrega al mig, però amb un rajolí d’oli també queda força bé. 
SUGGERIMENTS: Posada en uns gots petitons és ideal per un bufet self servis.