Crema de meló

Crec que cada cuinera té la seva recepta de crema de meló, i ben segur que totes són bones. La meva recepta està inspirada en la del llibre “Historias de la Historia” de Carlos Fisas que fa molts d’anys que vaig llegir. He de dir que la del llibre la servien amb uns encenalls de pernil. Una bona manera de saber que una crema té la consistència idònea és quan aguanta el guarniment sense enfonsar-se del tot, necessitem cullera per menjar-nos-la i no tenim la temptació de veure-la.

CREMA DE MELÓ


Ingredients: 1 meló (2 quilos aproximadament), 1 iogurt, ¼ litres de crema de llet (opcional), Porto blanc, sal i pebre blanc mòlt. 

Batreu la polpa del meló i després si voleu una crema molt fina la passareu pel “xino”, jo no sempre ho faig, però això va a gustos, vosaltres mateixos. A la crema de meló hi afegireu el iogurt, la crema de llet (opcional), una mica de sal, el pebre blanc mòlt i el Porto, remenareu molt bé i ho tasteu per saber si heu de corregir alguna cosa –cal vigilar tant amb el Porto com amb els lactis, ja que el gust que ha de prevaldre és el del meló, per això jo mai utilitzo crema de llet, doncs trobo que emmascara els sabors-. 
Deixareu refredar-la unes 5 hores a la nevera i serviu-la en bols amb un polsim de pebre i una fulleta de menta per tal de donar-hi color.