Flam d’espinacs amb Parmesà

Aquest ha estat un any excel·lent d’espinacs, almenys per nosaltres, doncs tot i compartir-los amb les gallines hem pogut menjar-ne gairebé una menjada cada setmana. Per no cansar-nos he anat provant diferents maneres de fer-los i he de dir que m’he divertit. La recepta que us proposo avui és molt adient per fer-la si teniu convidats, ja que la podeu preparar abans i és un primer plat lleuger i saludable. 

FLAM D’ESPINACS AMB PARMESÀ 


Ingredients: 250 grams d’espinacs, 4 ous, 40 grams de Parmesà, 1 decilitre de llet, sal, pebre, nou moscada, oli i mantega. 

Renteu els espinacs ben nets, centrifugueu-los (cal eliminar el màxim d’aigua) i deixeu-los damunt d’un drap de cotó al marbre de la cuina. 
Abans de començar a fer res heu d’esclafar el forn a 180ª i folrar el fons dels motllos amb un paper encerat untat amb mantega sobre el que hi espolsareu una cullerada de postre de Parmesà ratllat, fet això reservareu els motlos fins l’hora d’omplir-los. 
En una paella amb un rajolí d’oli aneu-hi posat els espinacs -els heu d’anar trencant amb les mans mateix-, veureu que en un primer moment sembla que no els hi pugueu posar tots, però ja veure com minven a marxes forçades. Quan ja tingueu tots els espinacs a la paella deixeu-los coure un 5 minuts com a molt. 
Poseu els ous (podeu eliminar-ne els rovells, jo sols he utilitzat dos rovells) en un bol junt amb la llet i bateu-ho bé, afegiu-hi els espinacs, el Parmesà que ens ha quedat, la sal, el pebre i la nou moscada i torneu-ho a remenar molt bé. Repartiu-ho entre els motllos i poseu a coure al bany maria al forn durant uns 30 / 45 minuts, per saber si ja estan cuits punxeu-los. 
Deixeu-los refredar a temperatura ambient, i just abans de servir-los desemmotlleu-los passant-hi un ganivet pel lateral del motllo i amb molta cura poseu-los damunt d’una safata traient-ne el paper del fons. 
Els podeu servir damunt un llit d’aminada d’escarola, enciam o un variat. Aquestes quantitats són per 4 o 6 motllos segons mida, els meus motllos fan 8 centímetres de diàmetre.