Amanida d’espinacs amb Parmesà, codonyat i pinyons

Ja us vaig anunciar que intentaria traure el màxim de profit a la taula d’espinacs que comparteixo amb les gallines. Aquesta amanida és un clàssic no té cap secret i sempre queda bona, el codonyat es pot substituir per panses. 

AMANIDA D’ESPINACS AMB PARMESÀ, CODONYAT I PINYONSIngredients: 150 grams d’espinacs frescos, 25 grans de codonyat, 15 grams de pinyons, 15 grams d’encenalls de Parmesà, sal, pebre, vinagre balsàmic i oli. 

Si els espinacs són del nostre hort collirem les fulles més petitones i tendres, les rentarem ben netes, les centrifugarem per eliminar-ne tota l’agua i les posarem en una safata. Tallarem el codonyat a daus, el Parmesà en encenalls, torrarem el pinyons i ho posarem damunt dels espinacs. Aquest amanida, especialment, m’agrada amanir-la amb una vinagreta feta amb vinagre balsàmic. Per fer vinagretes ja sabeu una part de vinagre per tres d’oli. Amb aquestes quantitats, com a primer plat, hem de calcular per a dos persones, i per a quatre si la posem d’acompanyament.