Sopa d’espàrrecs de marge

M’agraden moltíssim, els cuino de maneres diverses i no us explicareu totes les seves virtuts, dons són infinites i ben segur que ja les coneixeu. Els (Asparagus acutifolius aphyllus) són els llargs i prims que podem recollir a la primavera als boscos mediterranis i són els de gust més intens. Els que normalment comprem al mercat son de cultiu i tenen el moment de màxima esplendor entre abril i juny 
 
SOPA D’ESPÀRRECS DE MARGE 
 
Ingredients: 500 mil·lilitres de brou vegetal, 500 grams d’espàrrecs de marge lliures de la part més dura, 12 cullerades soperes de nata líquida, 2 rovells d’ou, un polsim de sal, sucre i oli d’oliva. 
 
Netejareu el espàrrecs, eliminareu les part més dures, tallareu les puntes més tendres (5 centímetres + o -) i les reservareu. Tallareu el reste d’espàrrecs a rodanxes d’un centímetre de gruix. 
Posareu en una cassola amb aigua, una mica de sucre i sal al foc i quan comenci a bullir hi afegireu el espàrrecs (les puntes no) i quan torni a començar a bullir, els escorrereu. Els posareu una altra vegada a la mateixa cassola, els cobrireu amb el brou vegetal i els deixareu bullir a foc suau uns 15 minuts. 
Passat el temps els triturareu amb l’ajuda una batedora potent, quan ja els tingueu ben triturats hi afegireu la barreja dels dos rovells d’ou que prèviament haureu barrejat amb les sis cullerades de nata líquida i tornareu a batre, fins que tot estigui ben emulsionat. 
 
Tornareu a posar la sopa al foc molt suau, doncs no ha de bullir mai, només ha d’escalfar-se perquè els rovells s’acabin d’espessir i d’emulsionat la sopa. La colareu, hi afegireu les sis cullerades soperes de nata líquida que no havien utilitzat abans, batreu de nou perquè quedi ben fina, tastareu per si cal rectificar i ja tindreu la sopa d’espàrrecs de marge feta. 
 
Saltejareu les puntes d’espàrrecs que hem reservat amb un rajolí d’oli i un polsim de sal en una paella antiadherent, uns cinc minuts. Les posareu al fondo del plat i hi vessareu la sopa a tèbia per damunt. 
 
NOTES.- Podeu utilitzar els espàrrecs sencer a l’hora de fer la sopa i servir-la amb daus de pa torrat, de pernil o formatge de Burgos. També podeu servir-la freda.