Pastís d’espècies

Sembla estrany com el polsim d’unes especies ben seleccionades poden donar un resultat tan fantàstic. La base d’aquest pastís és la que tots coneixem com “el pastis de iogurt”, però lleugerament modificada. Guardat en una capsa metàl·lica de galetes aguanta molt bé uns dies, però a casa mai ha tingut temps d’assecar-se. 
 
PASTÍS D’ESPÈCIES 
 
Ingredients: 250 grams de farina, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli i espècies. Especies: 5,00 ml. gingebre en pols, 2,50 ml. canyella, 1,25 ml. curri, 1,25 ml cúrcuma. 
Opció decoració: sucre llustre. 
 
Barrejareu en un bol la farina, el llevat, les espècies i reservareu. En un altre bol barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponjosa i suau, hi afegireu els ingredients líquids i barrejareu bé abans d’afegir-hi el productes secs que heu preparat abans (no oblideu de tamisar-los) remenareu amb energia fins que tingueu una massa ben fina i cremosa. 
Vessareu la massa a un motllo de 25 o 27 centímetres de diàmetre untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat i posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35 /45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del tot damunt d’una reixeta. 
Podeu empolsar-lo amb sucre llustre. Heu de calcular que us sortiran unes 12 porcions i el temps que necessitareu per fer-lo és d’uns 60 minuts més o menys. No és complicat de fer, sobretot si us prepareu els ingredients abans de començar. 
 
NOTA.- La mesura de les espècies l’he fet amb un joc de culleres especial cuina.