Pastís de Panettone

Aquest pastís és un clar exemple que tot pot aprofitar-se i que no val cap excusa per llençar menjar. És fàcil i ràpid de fer com pocs, però hi ha una pauta que no podeu saltar-vos mai, l’heu de servir sempre tebi. Per això jo tinc classificada aquesta recepta com: feta i menjada. 

PASTÍS DE PANETTONE 

Ingredients: 300 grams de Panettone o similar, 4 ous, 100 mil·lilitres de llet d’ametlla i 1 cullerada sopera de pasta concentrada de vainilla Bourbon. 
Opcional: un raig d’Armanyac. 

Esmicolareu el Panettone i el barrejareu amb els ous batuts, la llet d’ametlla i la pasta de vainilla fins que els bocins de Panettone s’hagin impregnat bé de tots ells. 
Vessareu la massa a un motllo folrat amb paper sulfurat untat amb mantega o oli. El posareu al forn, escalfat a la temperatura de 200º, durant uns 20 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo. 
Jo he utilitzat una motllo rectangular de 26x18x5 centímetres, com aquest és un pastís que no creix podeu omplir del tot el motllo, doncs com a mínim us ha de quedar, ja cuit, d’uns 3 centímetres, ja que així tindreu un esponjós pastís. 
Us suggereixo que el serviu sempre tebi. Acompanyat d’una bola de gelat de vainilla com a postre i tal qual a l’hora del te. 

NOTA: Podeu substituir el Panettone per qualsevol reste de brioxeria seca. Heu de calcular que si utilitzau uns restes poc dolços hi haureu d’afegir sucre. Tingueu cura de no passar-vos amb el temps de cocció, doncs no poc quedar-vos mai sec.