Cigrons amb ceps

Mai he entès l’excusa de “no tinc temps per cuinar”, doncs sempre n’hi ha si sabem triar la recepta segons el temps que tenim. He simplificat al màxim aquesta recepta i podeu fer-la amb uns 20 o 30 minuts, sempre i quan hàgiu tingut la previsió de posar el ceps secs “boletus edulis” en remull una hora abans més o menys. Conclusió: ràpida de fer sí, però no d’improvisar. 

CIGRONS AMB CEPS 

Ingredients: 400 grams de cigrons cuits, 1 ceba, 2 o 3 grans d’all, 15 grams de ceps secs, sal, pebre negre i oli d’oliva. 
Opcional: cibulet 

Posareu en una cassola un raig d’oli, enrossireu lleugerament els grans d’all picat, hi afegireu la ceba tallada petitona, salpebrareu, remenareu, tapareu la cassola i amb el foc ben baix ho deixareu coure un 8 o 10 minuts. Mentrestant escorreu el ceps que teniu en remull –n’heu de reservar l’aigua-, doncs és la clau de l’èxit de la recepta, els tallareu ben petitons i els afegireu a la cassola amb un bon raig de l’aigua on els remullat, remenareu, tapareu i després d’una 5 minuts més o menys i vessareu els cigrons, tornareu a remenareu, tapareu la cassola i ho deixareu 5 o 7 minuts més abans d’apagar el foc. És important que en el moment que afegiu el cigrons a la cassola comproveu si cal afegir-hi una mica més d’aigua d’on hem remullat els ceps, ja que aquesta és una recepta de les que denominaríem “caldosa”. Al meu entendre lo millor és servir-los en un plat fondo amb uns brins de cibulet al damunt. 

Heu de calcular per dos persones com a plat únic. El temps que necessiteu per fer-la són uns 30 minuts i l’he classificat com a fàcil. 

NOTA.- Quan dic cigrons cuits, naturalment, em refereixo als comprats a la botiga de llegums cuits de confiança. No tinc res en contra els de pot i podeu fer la recepta igualment, però us recomano que seleccioneu una marca de qualitat, doncs la filosofia de la recepta és: pocs ingredients, però de qualitat i si poden ser de proximitat, molt millor.