Crema de coliflor i poma

Les flors comestibles més importants d’Occident no semblen flors. La coliflor per exemple: és una estructura floral immadura com ara la col, l’escarxofa, el bròquil, el romanesco... Per obtenir una coliflor ben blanca suposo que ja sabeu que s’ha de tapar la coliflor amb les seves pròpies fulles per protegir-la de la llum solar, doncs aquesta és la que indueix la producció de pigments groguencs. 

CREMA DE COLIFLOR I POMA 

Ingredients: 1 coliflor (700 grams aprox.), 2 pomes dolces ( 250 grams aprox.), brou vegetal, 2 cullerades soperes d’oli d’oliva, sal i pebre blanc. 
Opcional: daus de pa o encenalls de pernil… 

Rentareu i tallareu la coliflor. Pelareu i tallareu a quart les pomes. Posareu a coure al vapor primer la coliflor i quan faci uns 8 minuts que està bullint hi afegireu les pomes i ho deixareu coure uns 5 minuts més o menys. 

Posareu ambdós ingredients junt amb una mica de brou vegetal o aigua de la mateixa cocció dins del got de la batedora amb les dos cullerades soperes d’oli, un polsim de sal i de pebre blanc i ho batreu 3 o 4 minuts ben bons, doncs com més estona ho bateu més emulsionat us quedarà la crema. Tastareu, rectificareu si cal, doncs potser que necessiti una mica més de líquid o sal i ja està apunt per servir. A mi particularment m’agrada passar-la pel colador xino, doncs la textura millora molt, però és una operació que podeu fer-la o no, ja que no és imprescindible. Heu de calcular per quatre persones. El temps que necessitareu per fer-la són uns 30 minuts i l'he classificat com a fàcil.

Aquesta és una crema especialment adient per fer durant l’hivern i per això l’heu de servir ben calenta. Mentre escalfeu la crema, si l’heu fet a primera hora o el dia abans, podeu enrossir un daus de pa, un encenalls de pernill… en una paella amb unes gotes d’oli. 

NOTA: Encara que sembli poca cosa utilitzar pebre blanc és important, doncs fa que la crema quedi blanca i el punt de pebre sigui més suau.