Risotto de carbassa al forn amb cruixent de cansalada

Les receptes noves són un bon estímul a l’hora de posar-se a la cuina, però també trobo que va molt bé introduir-se en noves maneres de cuinar-les. Mai havia fet un risotto al forn, però deixeu-me que us digui que el resultat va ser un èxit. 

RISOTTO DE CARBASSA AL FORN AMB CRUIXENT DE CANSALADA 

Ingredients: 180 grams d’arròs, 250 grams de carbassa crua, 750 mil·lilitres de brou vegetal, 20 grams de mantega, 35 grams de Parmesà, 1 cullerada sopera de julivert picat, sal, pebre negra mòlt i 50 grams de cansalada curada. 

Posareu en una safata o cassola que pugui anar al forn la mantega tallada a bocins, l’arròs, la carbassa crua, neta i tallada a daus i el brou vegetal calent i ho tapareu amb la tapa de la cassola o amb paper d’alumini la safata. Ho coureu al forn escalfat a 200º durant uns 30 minuts o fins que l’arròs estigui cuit. Mentrestant enrossireu la cansalada tallada ben petitona fins que estigui ben cruixent i la deixareu en un plat amb paper de cuina per eliminar-me l’excés d’oli fins el moment de muntar el plat o servir a taula. 

Quan hagin passat els 30 minuts traureu el risotto del forn, veureu que aquest està bastant líquid, però no us amoïneu, doncs és normal. Sense perdre gens de temps hi afegireu el Parmesà ratllat fi, el julivert tallat molt petitó, la sal i el pebre negra i ho remenareu uns 2 minuts per espessir-lo. 

El servireu en un plat fondo amb uns brins de cansalada curada cruixent. 

SUGGERIMENTS.- Jo he fet el risotto amb l’arròs normal que tinc a casa, però si voleu podeu utilitzar “arborio o carnaroli” que segons els especialistes són els més adients per prepara risotto.