Pastís de xocolata glacejat de crema de mantega i xocolata
in PASTISSOS on d’abril 12, 2017
No us deixeu impressionar per títol de la recepta, doncs encara que aquest sigui una mica llarga no és difícil de fer, ja que l’única feina que heu d’afegir-hi a la de fer un pastís és fer el glacejat. Jo l’acostumo a fer en dies assenyalats i que hi hagi prou gent a casa per menjar-lo tot, ja que el glacejat acabat de fer està molt més bo que si ha passat per la nevera.
PASTÍS DE XOCOLATA GLACEJAT DE CREMA DE MANTEGA I XOCOLATA
Ingredients: 200 grams de farina, 50 grams de cacau amarg, 250 grams de sucre, 4 ous, 1 sobre de llevat en pols, 100 mil·lilitres de llet, 50 mil·lilitres d’oli i 200 grams de cobertura de xocolata.
Glacejat de mantega i xocolata: 60 grams de mantega, 55 grams de sucre llustre i 60 grams de cobertura de xocolata negra.
Opcional decoració i farcit: melmelada de taronja, taronja confitada i menta fresca.
Barrejareu el sucre i els ous fins que tingueu una crema de textura esponjosa i suau; hi afegireu els ingredients líquids, barrejareu bé; hi afegireu la farina, el cacau amarg i el llevat -no oblideu de tamisar-ho abans d’afegir-ho a la massa- remenareu amb energia perquè tot quedi ben incorporat i finalment hi afegireu la xocolata desfeta al bany maria i barrejareu fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats uns amb els altres.
Vessareu la massa a un motllo untat amb mantega o folrat amb paper sulfurat i posareu el pastís al forn, escalfat a la temperatura de 180º, durant uns 35 /45 minuts aproximadament. Punxareu amb una broqueta i si aquesta us surt seca vol dir que ja està cuit. El deixareu refredar dins del motllo uns 10 minuts abans de desemmotllar-lo, després el deixareu refredar del tot damunt d’una reixeta.
Tallareu el pastís per la meitat, el farcireu amb la melmelada de taronja (si us heu decidit per aquesta opció) i el cobrireu amb el glacejat de crema de mantega i xocolata.
Totes les quantitats (pastís i glacejat) són per un motllo de 25 o 27 centímetres i en ambdós opcions heu de calcular que us sortiran entre 10 o 12 racions, ben bé.
GLACEJAT: Batreu la mantega a temperatura ambient, això és important, amb el sucre llustre fins que aquesta crema tingui una textura suau, gens arenosa, i llavors hi afegireu la xocolata desfeta al bany maria, lleugerament freda, però encara líquida, barrejareu novament i ja podeu estendre-la per damunt del pastís. El glacejat es pot estendre totalment llis o de manera irregular. Amb aquestes quantitats de glacejat en tindreu per cobrir la part superior del pastís, si voleu també cobrir els laterals heu de duplicar.
SUGGERIMENTS.- Si el pastís no us queda ben pla del mig no importa, doncs amb el glacejat podeu dissimular-ho. El pastís ha d’estar fred abans de cobrir-lo amb el glacejat. No poseu el glacejat mai a la nevera, ja que us perdrà la suavitat, doncs ja sabeu que passa amb la mantega a la nevera.
This entry was posted on d’abril 12, 2017 at 17:48 and is filed under PASTISSOS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.