Pop amb mongetes blanques i hortalisses
in ENTREMESOS on de febrer 03, 2016
Fa molts anys (fins quan no cuinava) que retallava receptes de les revistes, Marie Claire, Elle, Vogue,… i les anava emmagatzemant en una carpeta que ha viatjat sempre amb mi.
Ara que tinc temps per dedicar-me a cuinar, m’agrada cerca dins de la carpeta noves receptes per fer. Hi ha vegades que les copio exactament, però hi ha vegades, com en aquesta de “pop amb mongetes blanques” que faig reinterpretacions sobre les recepta original.
POP AMB MONGETES BLANQUES I HORTALISSES
Ingredients: 100 grams de mongetes blanques cuites, 100 grams de pop cuit, 1 pastanaga petita, 1 rave, 2 cogombre (envinagrats), 1 boci petit de porro (com 4 centímetres), sal, pebre, vinagre de sidra i oli d’oliva.
Rentareu, pelareu i tallareu a la juliana les hortalisses. Posareu les hortalisses tallades en un bol i les amanireu amb la sal, el pebre, el vinagre de sidra i l’oli d’oliva, remenareu i les deixareu macerar unes 2 o 3 hores més o menys remenat-les de tan en tan. En un altre bol hi posareu les mongetes blanques, però aquestes les amanireu sols amb un pessic de sal i oli d’oliva, si el teniu perfumat al all o / i alguna herba fresca molt millor, remenareu i les deixareu macerar el mateix temps que les hortalisses, recordeu-vos de remenar-les de tan en tan.
Una bona estona abans (1 hora més o menys) de servir a taula barrejareu en un altre bol el pop tallat a rodanxes amb els ingredients, hortalisses i mongetes blanques, que teníeu macerant en bols diferents, remenareu i ho deixareu macerat fins el moment de servir, no us oblideu de remenar-ho tot sovint.
Heu de calcular que amb aquestes quantitats en tindreu per 8 culleres com ara les de la fotografia.
SUGGERIMENTS.- Podeu tranquil·lament substituir les hortalisses per unes altres, doncs lo millor és adaptar-se a les de temporada, les que hàgiu trobat al mercat o tingueu a l’hort.
This entry was posted on de febrer 03, 2016 at 12:54 and is filed under ENTREMESOS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.