Musclos en vinagreta

Aquest és un plat fresc i estiuenc, doncs l’estiu és temporada de bons musclos. No tots els musclos són bons, particularment, m'agraden els musclos del Delta de l'Ebre o els de roca, però no ens enganyem avui en dia no hi ha autèntics musclos de roca, doncs els musclos que trobem a les peixateries amb el sobrenom de roca surten del mateixos vivers que els altres, però malgrat això els prefereixo cent per cent als del nord. Si els compreu bons i gustosos és una exquisidesa de plat. 

MUSCLOS EN VINAGRETA

Ingredients: 1 quilo de musclos de roca, 10 cullerades soperes d’oli d’oliva, 4 cullerades soperes de vinagre de sidra, 30 grams de pebrot vermell, 30 grams de pebrot verd, 1 gra d’all de Belltall, julivert, sal i pebre. 
Opcional: ceba tendra. 

Rentareu molt bé els musclos i els obrireu al vapor. Els deixareu refredar una mica per no cremar-vos al manipular-los, els hi traureu mitja closca i els posareu ben arrenglerats en un safata per poder-los amanir amb la vinagreta. Per la vinagreta barrejareu en un bol el vinagre, la sal i el pebre. Després hi afegireu els altres ingredients: l’oli, les verdures tallades petitones i el julivert. Remenareu bé i la repartireu damunt de cada musclo, una culleradeta més o menys per musclo. Els deixareu marinar tapats i a temperatura ambient fins l’hora de servir-los, mínim un parell hores. 
Els servireu en un plat pla o safata, un al costat de l’altre, sense que es cavalquin, tinguen cura de que cada musclo conservi la seva vinagreta i tingui el seu espai. 

SUGERIMENTS.- També els podeu traureu totalment de les closques i barrejar-los amb la vinagreta, però jo trobo que la gràcia està en la vinagreta que es queda dipositada al fons de la closca, ja que, així, a l’hora de menjar-los pots assaborir ambdós.