Crema Catalana

No es pot celebrar la diada de Sant Josep sense crema, i a casa cada any estem fidels a la tradició. Els ous que hem utilitzat són els que han post les nostres gallines i el color groc intens de la crema és fruit del blat de moro que elles es cruspeixen. A casa no ens agrada cremada però si que alguns si posen un polsim de canyella. M’agrada servir-la en un vols de ceràmica que vam comprar, fa anys, a Murcia en algun dels viatge que el Josep i jo hi fem per participar o assistir a Fotoencuentros (Festival Fotográfic). L’Eusibio, el ceramista, té un estil molt naïf, colorista i creatiu doncs tots els vols són diferents, i tan als grans com als petits ens agradar descobrir a mesura que ens anem acabant la crema quin dels seus dibuixos ens ha tocat. 

CREMA CATALANA

Ingredients: 1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 180 grams de sucre, 50 grams de midó, 1 escorça de canyella i 1 pell de llimona.

Apartem una tassa de llet. Posem la resta en una cassola / olla al foc amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Barregem el midó i la tassa de llet que hem retirat abans amb els rovells d’ou i quan la llet que tenim al foc trenqui el bull, la barregem amb els rovells a poc a poc i la tornem a posar al foc. Quan torni a començar a bullir la retirem del foc, traiem la canyella i la pell de llimona i ja la podem posar en uns vols o safata. Aquesta recepta la vaig treure del llibre “La cuina que torna” escrit per Josep Lladonosa i fotografies del fotògraf Toni Catany, l’edició del 1981 és la que jo tinc.