Macarrons amb bolets

No sabria dir-vos, però gairebé sempre cuino la pasta amb verdures. Aquesta recepta és per fer-la amb qualsevol tipus de pasta, sempre que aquesta sigui curta com ara: macarrons, farfalle, pennoni, perucchie, tirabuixons, tortiglioni, trottole.... No us aconsello que la feu amb pasta llarga. 
 
MACARRONS AMB BOLETS 
 
250 grams de macarrons, 250 grams de xampinyons, 25 gram de bolets secs (ceps, trompetes de la mort..) 1 ceba, 2 o 3 grans d’alls, sal, pebre negre mòlt, oli d’oliva i formatge Parmesà. 
 
Posareu a primer hora del matí els bolets secs esmicolats a bocins petitons en remull. Netejareu bé els xampinyons i els deixareu escórrer fins l’hora de coure’ls. Us suggereixo que preparareu tots el ingredients abans de començar la recepta. 
Escorrereu els bolets que heu posat en remull a primera hora del mati i en reservareu l’aigua; tallareu a bocins petitons els xampinyons, pelareu els alls, els laminareu i fareu el mateix amb la ceba. 
 
Posareu un raig d’oli d’oliva en una paella, hi afegireu les lamines d’all, els hi donareu un parell de voltes i hi afegireu la ceba, salpebrareu, remenareu, tapareu i ho deixareu coure uns 5 minuts, fins que la ceba comenci a transparentar, llavors jo podeu afegir-hi els xampinyons, remenareu i els deixareu coure uns cinc minuts (+ o ) amb la paella tapada. Finalment hi afegireu els bolets remullats i escorreguts, remenareu be, tastareu per si cal rectificar de pebre i sal i sense tapar la paella i amb el foc més aviat viu acabareu de deixar-ho coure tot. Quan estigui al vostres gust ja podeu apagar el foc. Els xampinyons a mi agrada que estiguin al dente, com la pasta. 
 
Si prepareu els ingredients abans com us he comentat, mentre feu els bolets teniu temps per coure els macarrons i així tendreu cuits ambdós a l’hora. Vessareu els macarrons cuits i escorreguts en un bol i tot segui fareu el mateix amb el preparat de bolets, remenareu i ja podeu servir-ho. 
 
Els acompanyarem de formatge Parmesà ratllat que posarem en un bol separat perquè cada persona es pugui posar la quantitat que vulgui. Les quantitats assenyalades són per quatre persones i el temps de preparació és d’uns 30 minuts. 
 
SUGGERIMENTS: Els macarrons, la pasta en general, sempre al dente i millor no escorre’ls del tot, ja que una mica d’aigua ens aporta suavitat i ens ajuda a que no quedi seca.