Mongeta verda amb vinagreta de mostassa

Aquesta és una recepta lleugera, sana, refrescant i molt adient per fer-la a l’estiu. 
 
MONGETA VERDA AMB VINAGRETA DE MOSTASSA 
 
Ingredients: 1 quilo de mongeta verda, 2 ous dur i sal. Vinagreta: 1 cullerada de mostassa a l’antiga Maille, 4 o 6 cullerades d’oli d’oliva, 1 cullerada de vinagre de sidra, sal i pebre. 
 
Rentareu, traureu el dos extrems, els nervis i tallareu a bocins les mongetes. Les coureu amb abundant agua amb sal , sense tapar-les, durant uns 8 minuts com a màxim, recordeu que us han de quedar al dente. 
Les escorrereu i quan encara estan tèbies les amanireu amb la vinagreta de mostassa que ja tindreu feta. Normalment ja la faig al matí per menjar-la a l’hora de dinar i si sóc a casa la remeno un parell de cops. 
 
La vinagreta jo la faig posant els ingredients dins d’un pot de vidre i sacsejar-lo fins que aquesta estigui ben emulsionada, recordeu que cal tastar-la per si heu de rectificar-la. 
 
La serveixo en un plat fondo amb mig ou dur per persona, però si voleu que sembli un plat una mica més elaborat podeu omplir un motllo quadrat d’uns 7 centímetres i coronar-lo amb mig ou dur. Heu de calcular que amb aquestes quantitats us sortiran quatre porcions.