Salsa verda

Cada mestressa de casa té la seva pròpia manera de fer aquesta salsa, i ben segur que algunes d’elles són millors que la meva, però aquesta és la que jo faig i que comparteixo amb vosaltres. La menta és un bon digestiu, potser per això tradicionalment (la salsa verda o de menta) es serveix amb carns una mica indigestes com el xai, però jo trobo que és una companya excel·lent de patates, pèsols, mongetes,… i en amanides. 

SALSA VERDA

 
 
Ingredients: 15 grams de menta, 15 grams de julivert, 1 cullerada de cafè de tàperes, 1 cullerada de cafè de mostassa, 1 gra d’all de Belltall, 2 cogombre petitons amb vinagre, 1 cullerada sopera de vinagre, 4 anxoves (opcional), sal, pebre i oli. 

Triturar amb el robot o amb qualsevol altre aparell tots els ingredients, salpebrar, barrejar de nou, tastar, rectificar si cal, afegir-hi l’oli, barrejar un altre cop i ja està. Jo la faig sense anxoves, però si us agraden podeu posar-n’hi, però llavors cal vigilar amb la sal.