Rostes “torrijas” de Santa Teresa

Aquest postre és d’aquells que si us decidiu ha fer-lo ni per un moment heu de pensar en les calories que té, ja que llavors no gaudireu d’ell. He de confessar-vos que he fet la recepta de memòria, doncs a casa, amb moltes Teresa’s a la família, era postre obligat per Santa Teresa. 

ROSTES “TORRIJAS” DE SANTA TERESA


Ingredients: 200 mil·lilitres de llet, 2 cullerades soperes de sucre, ½ pell de llimona, ½ barreta de canyella, 100 grams de pa, 1 ou, oli i 1 cullerada de postres de sucre llustre. 

Bullir la llet amb el sucre, la pell de llimona i la canyella. Mullar les llesques a la llet bullida i deixar-les reposar una al costat de l’altra en un safata una mitja hora abans de passar-les per ou batut i fregir-les fins que quedin ben daurades. 
Deixar-les damunt d’un paper de cuina perquè absorbeix el màxim d’oli abans de servir-les. 
Posar en un plat un parell de rostes amb unes tires de la pell de llimona i un bri de la canyella que hem utilitzat per donar gust a la llet i empolvorar-les amb sucre llustre. Amb aquestes quantitats surten 10 rostes i es poden servir fredes o bé calentes.