Braç de gitano de carbassó farcit de patata amb coulis de tomàquet

Avui en dia això de titular una recepta amb el nom de “braç de gitano” potser no és políticament correcte, però a casa sempre n’hem dit així, sigui dolç o sigui salat. 
No és complicat de fer, ja que podeu fer la base al matí o el dia abans i el muntatge més tard, just a l’hora de servir-lo. 

BRAÇ DE GITANO DE CARBASSÓ FARCIT DE PATATA AMB COULIS DE TOMÀQUET


Ingredients: 750 grams de carbassó, 1 ceba, 2 ous, 50 grams de formatge Parmesà, 6 cullerades soperes farina, menta, julivert, sal, pebre i nou moscada. 
Ingredients farcit: 500 grams de patata, 10 grams de mantega, sal i pebre blanc. 

Ratllarem el carbassó i la ceba, els posarem en un drap de cotó i els escorrerem, penseu que és molt important escorre’ls bé per eliminar-ne al màxim l’aigua que tenen. Posarem en un bol el carbassó i la ceba ratllats escorreguts, els ous, la farina, el formatge ratllat, la menta, el julivert, la sal, el pebre i la nou moscada i ho barrejarem (amb les mans mateix) fins que tinguem un massa consistent. Si cal podeu afegir-hi una cullerada més de farina, però vigileu que no us quedin massa farinosos, per això lo important de escorre bé la verdura ratllada. 
Folrarem una safata amb paper de forn, estendrem la barreja, com si anéssim a fer un braç de gitano i ho deixarem coureu un 30 minuts al forn escalfat a 200 graus. Al traure’l del forn el deixarem refreda una mica i l’abocarem damunt d’un drap de cotó o paper de forn per poder traure el paper, amb molta cura, on l’hem cuit, l’enrotllarem donant-li la forma de braç de gitano i el deixarem reposar a la nevera una bona estona, fins i tot d’un dia per l’altre. Quan tinguem preparat el farcit el desenrotllarem, estendrem el farcit (deixant un parell de centímetres al final sense farcit) i el tornarem a enrotllar. El farcit pot ser de lo que vulgueu, aquest l’he farcit amb patata bullida, xafada i ben barrejada amb una mica de mantega, sal i pebre blanc, però qualsevol pot servir, important a l’hora de triar-lo el joc de color. 
A vegades el serveixo acompanyat d’amanida per també m’agrada molt servir-lo damunt d’un fondo de coulis de tomàquet o qualsevol altra salsa que us agradi.