Amanida de cous-cous. Tabbouleh

El tabbouleh crec que és l’amanida més coneguda dins la cuina àrab. He de dir que cada vegada que la faig em sorprèn a mi mateixa lo molt que m’agrada. 

AMANIDA DE COUS-COUS. TABBOULEH


Ingredients: 150 grams de cous-cous, 2 tomàquets ben madurs, 1 pebrot verd, ½ cogombre o carbassó, 1 gra d’all de Belltall, ½ ceba, 1 llimona, 2 cullerades soperes d’oli d’oliva, 4 cullerades soperes de julivert, 2 cullerades de menta, sal i pebre negra mòlt. 

Posareu el cous-cous en un bol amb aigua i el deixareu uns 10 minuts en remull. Mentrestant tallareu els tomàquets (heu de treure les llavors), el pebrot, la ceba, l’all, el cogombre o carbassó, el julivert i la menta a trossos petitons i els posareu a la safata o bol on la vulgueu servir a taula. Hi afegireu el cous-cous que havieu posat en remull ben escorregut i barrejareu bé tots els ingredients. Salpebrareu i amanireu amb l’oli i el suc de la llimona, tornareu a remenar i la deixareu reposar una estona a la nevera tapada amb un paper/film transparent. 
Quantitats calculades per 4 persones.