Tomàquets farcits de formatge

Encara que sembli impossible són tomàquets de l’hort, finalment han madurat. No he hagut de triar molt per cercar-ne uns que estiguessin bé per fotografiar, ja que a diferencia d’altres anys estan gairebé tots de foto. 

TOMÀQUETS FARCITS DE FORMATGE


Ingredients: 4 tomàquets, 50 grams carbassó, 4 cullerades soperes de formatge fresc baix en calories, 1 gra d’all de Belltall, 5 grams d’alfàbrega fresca, sal, pebre i oli. 

Rentarem, eixugarem, tallarem una rodanxa per la part de dalt dels tomàquets i amb l’ajuda d’una cullera el buidarem i els deixarem escorre cap per avall mentre preparem el farcit. 
Triturarem i barrejarem el carbassó, el gra d’all, les fulles d’alfàbrega, el formatge, la sal, pebre i una mica d’oli d’oliva. Podem deixar la barreja a la nevera i omplir el tomàquets just abans de servir-los a taula. 
Servir-los amb una fulleta d’alfàbrega o una oliva al mig. Una opció és substituir el carbassó per advocat, però llavors és menys light.