Boletes de meló al Porto

Heu de calcular que com més dolç sigui el meló millor serà la recepta i que també necessitareu menys temps de maceració. No us faci por utilitzar una beguda alcohòlica, doncs després de la maceració sols hi trobareu un lleuger toc i perfum a Porto. Jo sempre l’he fet amb Porto, però segur que aquest es pot substituir. 

BOLETES DE MELÓ AL PORTO


Ingredients: 1 meló, Porto blanc i menta fresca. 

Tallareu el meló per la meitat i anireu fent boletes que posareu en un colador perquè deixin anar el seu suc. Aquests suc l’heu de reservar per utilitzar-lo després. 
Posareu les boletes de meló en maceració amb el Porto blanc (que cal remenar de tan en tan, doncs el Porto no ha de cobrir totes les boletes) durant un minin de 24 hores i un màxim de 48 hores a la nevera. 
Servireu les boletes en un copa de vidre amb una fulleta de menta per donar-hi color. 
Heu de calcular que d’un meló de 2 quilos us sortiran uns 800 grams de boletes o sigui que en tindreu per 6 persones més o menys. 

SUGERIMENT.- Quan feu aquesta recepta aprofiteu per fer una crema de meló, sorbet, suc…, doncs així podreu utilitzar totes les parts del meló que no serveixen per fer boletes.