Bunyols de cigrons
in LLEGUMS on d’agost 28, 2013
Aquests bunyols tenen una clara influència del “falafel” un dels plats àrabs més popular, però la gran diferència és que aquests estan fets amb cigrons cuits i el “falafel” és fa amb cigrons remullats.
BUNYOLS DE CIGRONS
Ingredients: 400 grams de cigrons de pot, 1 ceba ratllada, 1 o 2 grans d’all picats, 1 cullerada de cafè de comí molt, 1 cullerada de farina, 1 ou, 3 cullerades entre julivert i coriandre, sal, pebre, i oli. (opcional un polsim de pebre de Caiena o xili en pols). Amanida al gust o segons temporada.
Triturar el cigrons, ben escorreguts, fins que quedin puré. Afegir-hi al puré de cigrons la ceba ratllada; els alls, el julivert i el coriandre picats; la farina, l’ou (sols la clara batuda) i les especies, barrejar-ho molt bé i salpebrar-ho.
En una paella amb abundant oli i ben calent si van tirant culleradetes d’aquesta pasta i es fan els bunyols fins que quedin ben rossos. Posar-los damunt d’un paper per tal d’eliminar-ne l’oli i servir-los amb una amanida. Com a primer plat podeu calcular-ne que en tenim per quatre o sis persones.
This entry was posted on d’agost 28, 2013 at 16:12 and is filed under LLEGUMS. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.