Torró de rovell d’ou cremat

Fer torrons no és ni molt menys tan complicat com a priori pot semblar, i molt malament a d’anar l’operació perquè aquesta no sigui satisfactòria. 
Feu-ne una quantitat proporcional al nombre de comensals que s’asseuran a taula, doncs aquests dies més que mai cal tenir cura de no passar-se. 

TORRÓ DE ROVELL D’OU CREMAT 

Ingredients: 200 grams de farina d’ametlla Marcona (ametlla crua ratllada), 250 grams de sucre, 3 rovells d’ou (55 grams + o -), 80 grams d’aigua, ½ pell de llimona ratllada i canyella en pols. 

Posareu en un cassó el sucre i l’aigua, i a foc lent preparareu l’almívar. Estarà a punt quan agafant-ne una punta amb l’índex i el polze se’ns faci un fil entre els dos dits. 
En una cassola hi posareu els rovells d’ou i els batreu amb unes gotes d’aigua abans d’abocar-hi poc a poc l’almívar ja fet. Heu de deixar refredar una mica l’almívar perquè si estigues massa calent ens quallaria els rovells d’ou. Quan ho tingueu ben barrejat hi anireu afegint la farina d’ametlla a petites quantitats perquè s’incorpori bé i la pell ratllada de llimona. 
Vessareu la meitat de la massa al motlle, que ja haureu folrat amb paper sulfurat, l’empolsareu amb canyella i l’acabareu d’omplir amb l’altra meitat de la massa, la repartireu i la pressionareu bé tenint cura de que no us quedin espais buits. El deixareu reposar un parell de dies a la nevera. El desemmotllareu, ensucrareu i el cremareu amb la pala de cremar la crema catalana o un bufador. 
Heu de calcular que omplireu un motllo de 24 centímetres de llarg, 8 centímetres ample i 2 centímetres d’alt. 

La barra de la fotografia l’he decorat amb una estrella no comestible i l’he escapçat uns 7 centímetres perquè em càpigues a la safata on la volia fotografiar. 

SUGGERIMENTS.- Els trobo molt més bons acabats de cremar, per això us suggereixo que calculeu la quantitat que necessitareu ( un quart, la meitat… de barra) i que la cremeu una estona abans de servir-la a taula.