Crema de verdures amb cruixent de gingebre

Aquesta crema està dins de la llista de receptes responsables i sostenibles. Gràcies a ella netejareu la nevera d’aquelles verdures que estan a punt de morir i que moltes vegades no sabem que fer amb elles. No hi ha cap guió establert, doncs la gràcia està en improvisar. 

CREMA DE VERDURES AMB CRUIXENT DE GINGEBRE 

Ingredients: 500 grams (+ o -) de verdures (carbassó, porro, fonoll, patata, bròquil, coliflor…) aigua, sal, gingebre fresc i oli d’oliva. 

Bullireu les verdures el temps necessari segons quin tipus utilitzeu amb aigua i sal uns 10 o 15 minuts més o menys. Les escorrereu, però reservareu una part de l’aigua on les heu bullit. 
Posareu les verdures cuites i un parell o tres de cullerots de l’aigua que heu reservat dins del got de la batedora. I ho batreu 3 minuts ben bons, doncs com més estona ho bateu més emulsionat us quedarà. Tastareu, rectificareu si cal, doncs potser que necessiti una mica més de líquid o sal i ja està apunt per servir. 

M’agrada servir-la tèbia, amb uns brins de gingebre fregit. Quantitats per quatre persones. 

SUGGERIMENTS.- Podeu fer-la amb qualsevol tipus de verdura, però per mantenir el color daurat (de la foto) us suggereixo que no hi poseu, per exemple, pastanaga, carbassa, moniato…, doncs elles us canviaran el color de la crema.