Coca de llardons

Per fer coca de llardons lo més important és que tingueu una botiga on comprar-los de qualitat. La meva recepta és l’heretada de la meva mare i fa anys que la faig igual. Sé que no és molt saludable, però és la manera que a casa ens agrada celebrar el Dijous Gras. 

COCA DE LLARDONS 

Ingredients: 150 grams de farina, 100 grams de llardons, 100 grams de sucre (50+50), 50 grams de mantega o llard, 50 grams de pinyons, 2 ous, 5 grams de llevat en pols i 1 cullerada de cafè de canyella. 

 Escalfareu el forn a 180º. Barrejareu amb les mans en un bol la farina, el llevat, 50 grams de sucre, la canyella, 1 ou i la mantega o llard. Quan tingueu una massa uniforme, deixeu-la reposar 15 minuts tapada i en un lloc càlid. Mentrestant picareu els llardons amb un ganivet o a la picadora, cal vigilar de no triturar-los gaire, ja que no ens ha de quedar una massa oliosa. Afegiu-los a la massa que teníeu reposant i barregeu-ho amb les mans fins que hàgiu incorporat el llardons. 
Poseu la massa entre dos fulls de paper sulfurat i amb el corró aneu-la aplanant fins que tingui un gruix de 1 centímetres com a màxim, però no més, ja que com a menys gruixa més cruixent. Amb aquestes quantitats us sortirà una coca de 25 x35 centímetres més o menys. 
Pinteu-la amb ou batut, repartiu-hi el pinyons per damunt, ensucreu-la amb els 50 grams de sucre que heu reservat i enforneu-la uns 25 minuts. Calculeu que tindreu coca per 6 o 8 persones ben bé, però que tot dependrà de la gana que tinguin. 

SUGGERIMENTS: Serviu-la acompanyada de vi dolç, moscatell, ratafia…