Crestes de salmó, bròquil i sàlvia

Les crestes “empanadillas” mai les fregeixo, sempre les faig al forn i tinc mil maneres de farcir-les. Són unes aliades imprescindibles a l’hora de fer net amb restes que hi ha al fons de la nevera o sobralles d’algun àpat important. Donar al farcit un toc d’algun gust fort que domini lleugerament sobre la resta és un encert. Segons el farcit m’agrada posar-hi: gingebre, bitxo, herbes fresques… i el formatge Parmesà gairebé en tots ells. 

CRESTES DE SALMÓ, BRÒQUIL I SÀLVIA 

Ingredients: 16 “oblees” 160 grams, 320 grams de farcit cuit de: 130 de salmó cuit al vapor o planxa, 150 de bròquil cuit al vapor, 40 grams de formatge Parmesà ratllat, 6 o 8 fulles de sàlvia fresca, sal, pebre, nou moscada. 
Glacejat: 1 rovell d’ou i 1 cullerada sopera d’aigua. 

Bullireu el bròquil al vapor fins que estigui tou, doncs l’heu de poder xapar amb una forquilla. El salmó el podeu coure al vapor o a la planxa. En un bol barrejareu el bròquil xapat, el salmó esmicolat, el formatge Parmesà ratllat, les fulles de sàlvia fresca tallades petitones. Ho amanireu amb la sal, el pebre mòlt i un polsim de nou moscada barrejareu molt bé i reservareu fins el moment de muntar les crestes. 
Escalfareu el forn a 210º. Mentre s’escalfa el forn muntareu les crestes. Posareu més o menys uns 20 grams de farcit a cada d’una d’elles i les tancareu amb la forma que més us agradi. Poseu-les a la safata del forn folrada amb paper sulfurat, pinteu-les (opcional) amb un glacejat d’ou i deixeu-les coure entre 15 o 20 minuts aproximadament. 
GLACEJAT D’OU.- Barregeu un rovell d’ou amb una cullerada d’aigua sopera. 

SUGGERIMENT.- Podeu servir-les com un plat més d’uns entremesos o bé posar-les en un bufet lliure, però també com a primer plat acompanyades d’una bona amanida de temporada.