Melmelada de mandarina

Mai havia fet melmelada de mandarina, però si sou dels que us agrada fer melmelades i confitures no podeu deixar de fer-la. La mandarina el cítric menys àcid de la família dels cítrics, dolça i aromàtica com cap dels seus parents es mereix un espai al rebost de qualsevol casa. Tan o més bona que la de taronja, però molt més fàcil. 

MELMELADA DE MANDARINA

Ingredients: 1 quilo de mandarines, 1 ½ litres d’aigua, 500 grams de sucre i 1 llimona (suc i pell).

Trieu les mandarines més boniques de color i sense taques. Renteu-les fregant la pell amb un fregall d’alumini, peleu-les i poseu en un bol els grills i en un altre les pells. 
Poseu ½ litre d’aigua en un casso i quan comenci a bullir afegiu-hi les pells de les mandarines i deixeu-les coure 10 minuts fins que estiguin toves, escorreu-les, tritureu o talleu a juliana i reserveu. 
Poseu en un cassola un 1 litre d’aigua i quan comenci a bullir tireu-hi el 500 grams de sucre, deixeu que es dissolgui bé i que l’almívar es vagi espessint. Quan faci bombolles grosses, tirareu-hi les pells de les mandarines triturades o tallades a juliana, el suc 1 llimona i la seva pell, remeneu i tireu-hi el grills de mandarina ben netes de fils blancs. Un cop torna a bullir deixeu coure un 15 o 20 minuts fins aconseguir el punt. Retireu la pell de la llimona i l’escuma abans d’omplir el pots. 
Empotar sempre amb calent, en el moment que s’apaga el foc. Els pots s’omplen fins dalt de tot procurant que no hi quedin bombolles, abans de tapar tirar-hi unes gotes de brandi o ginebra o rom i un cop tapats es giren cap per avall per fer el buit. També es poden esterilitzar amb bany maria durant ½ hora. Són el mètodes més senzills i eficaços, perquè la melmelada i /o confitura es conservi durant molt de temps. 

SUGGERIMENT.-  Si no us agrada trobar bocins de fruita, els grills el podeu tallar, doncs no sempre es trenquen al remenar la melmelada. Millor esperar un dies abans de començar a menjar qualsevol melmelada o confitura.