Carpaccio de pinya i sèsam caramel·litzat

Si parlem de carpaccio, estem referint-nos a qualsevol aliment tallat a làmines ben fines i servit cru. Que jo sàpiga, no hi ha cap restricció a l’hora de seleccionar de que volem fer un carpaccio i per això el podem preparar de: carn, peix, verdura,… i de fruita. 
La recepta d’avui té varies coses al seu favor: fàcil de preparar, bona, sana i econòmica, ja que al tallar la pinya tan fina –d’una peça en tindreu per més racions-. Un tall de pinya ens aporta tan sols unes 65 Kcal i és un font de vitamina C, la vitamina antioxidant. És un gran encert incorporar-la als nostres menús en qualsevol moment, però en època de festes i d’àpats excessius diria que és especialment escaient. 

CARPACCIO DE PINYA I SÈSAM CARAMEL·LITZAT 

Ingredients: 70 o 100 grams per persona, rom Bacardí (opcional) i sèsam caramel·litzat Ingredíssimo

Talleu la pinya a rodanxes d’un centímetre de gruix, més o menys. Partiu cada rodanxa amb quatre trossos i amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat aneu fem làmines ben fines. Poseu-les en una safata gran ben repartides i ruixeu-les amb un vaporitzador amb rom Bacardí (opcional i sempre que no hi hagi nens a taula) o simplement reserveu-les fins l’hora de muntar els plats individuals. 
La idea de servir-la amb plats individuals va bé per un àpat de 2 o 4 persones, però, si sou més, també queda molt bé servir la pinya en una safata gran i en un bol petitó posar-hi el sèsam caramel·litzat o qualsevol altra producte cruixent que us agradi o tingueu a mà, i que cada comensals es serveixi ell mateix. 

SUGGERIMENT: Podeu substituir el sèsam caramel·litzat per qualsevol altra producte cruixent. L’empresa Ingredíssimo està a Tarragona, més informació al web www.ingredissimo.com .