Panadons d'espinacs

Aquesta és una clàssica recepta de les terres de Lleida que s’acostumava a fer per Setmana Santa. Lo més complicat de cuinar els espinacs és collir-los, la recepta d’avui serà segurament l’última feta amb espinacs d’aquesta temporada, doncs la setmana vinent començarem a plantar tots els productes de primavera i estiu. Aquest hivern l’hort ha funcionat molt bé esperem tenir, com a mínim, la mateix sort a la primavera. 

PANADONS D'ESPINACS


Ingredients: 400 grams d’espinacs, 20 grams de panses, 1 massa finíssima de pizza , sal, pebre, nou moscada i oli. 

Escaldeu les panses i deixeu-les en remull. Renteu els espinacs ben nets, centrifugueu-los (cal eliminar el màxim d’aigua) i deixeu-los damunt d’un drap de cotó al marbre de la cuina. 
En una paella amb un rajolí d’oli aneu-hi posat els espinacs -els heu d’anar trencant amb les mans mateix-, veureu que en un primer moment sembla que no els hi pugueu posar tots, però ja veure com minven a marxes forçades. Quan ja tingueu tots els espinacs a la paella salpebreu-los, afegiu-hi les panses escorregudes i deixeu coure un 5 minuts com a molt. 
Poseu la massa finíssima de pizza damunt la safata del forn, talleu-la en quatre part i al mig de cada una d’elles poseu-hi una quarta part dels espinacs, tanqueu-los procurant que quedin un parell d’obertures, ruixeu-los amb un raig d’oli d’oliva i poseu-los al forn que ja tindreu calent. Nivell mig, 220º entre 15 o 20 minuts.