Gratinat de peres

Sabem que és més sa menjar la fruita crua, però abans de no menjar-ne millor decantar-se per fer un postre on la fruita en sigui protagonista i així donar suport als productors de fruita que siguin veïns nostres. Les peres de la recepta són originaries de Lleida. 

GRATINAT DE PERES  


Ingredients: 1 quilo de peres, 50 grams d’ametlla crua, 30 grams de mantega, 2 cullerades soperes de sucre, 1 tassa de cafè de Mistella o similar i el suc d’una llimona. 

Peleu les peres i partiu-les per la meitat, al llarg, traient-los el cor. Unteu amb mantega una safata que pugui anar al forn, poseu-hi les peres una al costat de l’altra i reposant sobre la part tallada, ruixeu-les amb el suc de llimona i, a sobre de cada mitja pera poseu-hi una boleta de mantega. En una tassa barregeu-hi la Mistella o similar i el sucre, vesseu-ho per sobre de les peres i poseu-hi un grapadet de les ametlles crues picades al morter al damunt de cada mitja pera. Poseu-ho al forn a la temperatura de 200º i deixeu coure uns 30 minuts. Serviu-les tèbies, encara que ha temperatura ambient tampoc estan gens malament. Depen de la mida de les peres, però heu de calcular entre 6 o 8 peres per quilo.