Espinacs a la catalana

Quan tens hort aprens a cuinar els productes de temporada de diferents maneres, doncs per molt que t’agradi una cosa si l’has de menjar-la molt sovint acaba cansant. 
Comparteixo la taula d’espinacs de l'hort amb les gallines, de moment n’hi ha per a tots -almenys això espero-, i per divertir-me m’he proposat fer una recepta diferent cada dia que cuini espinacs.

Avui he fet un clàssic dins de la cuina del nostre país, ESPINACS A LA CATALANA, i com a bon clàssic té diferents interpretacions. Jo tinc tres versions: A.- La bàsica: per els clàssics i obcecats amb les calories. B.- La bàsica amb cansalada: per si a la família hi ha gent poc amant del color verd. C.- La bàsica amb cansalada i mongetes seques blanques: per els que sempre tenen un forat buit. Aquests són les meves versions, però vosaltres podeu crear la vostra. 

ESPINACS A LA CATALANA AMB CANSALADA 




Ingredients: 500 grams d’espinacs frescos, 100 grams de cansalada fresca, 25 grams de panses, 25 grams de pinyons, oli, sal i pebre.

Un cop collits els espinacs aquest és un plat ràpid i senzill de fer. Escaldeu les panses i deixeu-les en remull. Renteu els espinacs ben nets, centrifugueu-los (cal eliminar el màxim d’aigua) i deixeu-los damunt d’un drap de cotó al marbre de la cuina. 
Talleu la cansalada, salpebreu-la i feu-la enrossir en una paella gran (27 cm) amb una mica d’oli, un cop enrossida poseu-la en un plat. En la mateixa paella i amb el mateix oli aneu-hi posat els espinacs -els heu d’anar trencant amb les mans mateix-, veureu que en un primer moment sembla que no els hi podreu posar tots, però ja veureu com minven a marxes forçades. Quan ja tingueu tots els espinacs a la paella salpebreu-los, afegiu-hi les panses escorregudes i els pinyons, remeneu i deixeu coure un 5 minuts com a molt. 

Podeu posar la cansalada a la paella barrejar-ho i servir-ho tot junt o bé servir els espinacs individualment amb una mica de cansalada per damunt. Amb aquestes quantitats a casa en mengem dues persones.