Canelons de bolets
in ARRÒS I PASTA on de desembre 21, 2021
Canelons d’espinacs
in ARRÒS I PASTA on de novembre 21, 2021
Amanida tèbia de bròquil, tomàquet i ou dur
in AMANIDES on de novembre 08, 2021
Macarrons amb rovellons
in ARRÒS I PASTA on d’octubre 22, 2021
Papillota de patates amb farigola
in PATATES on de setembre 23, 2021
Broquetes de tomàquet i Mozzarella a l’alfàbrega
in ENTREMESOS on d’agost 03, 2021
Tatin de préssec i farigola
in COQUES on de juliol 21, 2021
Canelons de verdures amb vinagreta de tomàquet
in ARRÒS I PASTA on de juny 28, 2021
No sabria dir-vos, però gairebé sempre cuino la pasta amb verdures. Feia molt de temps que estava cercant una recepta de canelons “d’estiu” i crec que finalment l’he trobat.
CANELONS DE VERDURES AMB VINAGRETA DE TOMÀQUET
Ingredients farcit: 16 plaques de canelons precuinades El Pavo, 1 carbassó i 1 albergínia nets ( 620 grams + o - ), 1 advocat pelat i sense el pinyol (150 grams + o - ), sal, pebre negra mòlt i oli d’oliva.
Ingredients vinagreta tomàquets: 3 o 4 tomàquets grans madurs, 1 gra d’all, 10 o 12 fulles d’alfàbrega o menta, 2 cullerades vinagre de poma, 4 oli d’oliva, sal i pebre.
Llavors torrades de sèsam.
La primera fase d’aquesta recepta és preparar els tomàquets, doncs han de reposar un mínim de tres hores. Rentareu, pelareu, traureu les llavors i tallareu a daus petitons els tomàquets. Els posareu en un bol amb el gra d’all picat, les fulles d’alfàbrega o menta tallades ben petitones i un pessic de sal i barrejareu bé. Després ho posareu en un colador i els deixareu reposar unes 3 hores com a mínim, perquè s’impregnin de tots els sabors i deixin anar tota l’aigua. Heu de calcular que necessiteu uns 400 grams de tomàquet net tallat a daus, doncs després de deixar-los escórrer unes 3 hores us quedareu amb uns 240 grams més o menys, doncs pot variar segons la classe de tomàquet.
La segona fase és coure les plaques del canelons. Com utilitzo les plaques precuinades de la marca El Pavo, les poso en remull i mentrestant aprofito per prepara el farcit de verdures, doncs així quan les plaques ja estan jo ja tinc el farcit apunt.
FARCIT: Netejareu les verdures, les pelareu i les coureu a la planxa untada amb unes gotes d’oli. Quan les hàgiu acabat de coure totes les tallareu i les posareu en un bol junt amb l’advocat també tallat, salpebrareu i triturareu. Tastareu per si cal rectificar i ja podeu farcir el canalons. M’agrada servir-los en una safata de porcellana ben diferent a la que normalment utilitzo per quan els faig al forn. L’untareu amb un rajolí d’oli perquè no s’enganxin els canalons.
VINAGRETA: Posareu en un bol els daus de tomàquet escorregut, 2 cullerades de vinagre de poma, 4 cullerades d’oli d’oliva i pebre negra mòlt, barrejareu bé i reservareu.
Per experiència us suggereixo que serviu els canelons en una safata, la vinagreta en un bol i en un altre bol les llavors torrades, doncs així cada comensal decideix quina quantitat és posa de cada una d’elles.
NOTES: La pasta s’ha de coure al dente, potser per això m’agraden les plaques precuinades. Les llavors passades per la paella donen un toc cruixent al plat molt agradable. Heu calcular que en tindreu per a 4 persones com a segon plat. No és complicada de fer, però com tots els canalons són laboriosos. Diria que inclòs el temps de tallar el tomàquet a daus petitons heu de comptar uns 90 minuts segurs. IMPORTANT: Aquests canelons “d’estiu” s’han de menjar el mateix dia o sigui que us recomano fer els justos i necessaris.
Mongeta verda amb vinagreta de mostassa
in VERDURES on de juny 21, 2021
Amanida amb verdures i llavors de carbassa
in AMANIDES on de maig 28, 2021
Lloms de lluç amb salsa d’olives negres
in PEIX I MOL·LUSCS on de maig 18, 2021
Sopa d’espàrrecs de marge
in CREMES I SOPES on de maig 03, 2021
Guisat de bacallà, ceba, porro i patata
in PEIX I MOL·LUSCS on d’abril 19, 2021
Mousse de fetge amb torrades
in ENTREMESOS on de març 08, 2021
Cebes agredolces
in SALSES on de febrer 18, 2021
Pastís d’espècies
in PASTISSOS on de gener 21, 2021
Peus de porc cruixents i melosos
in CARN on de gener 05, 2021
Com més ens agraden a casa els peus de porc és a la brasa, però des de que vam deixar pagès per retornar a la ciutat, la brasa és va acabar. Vaig llegir el suggeriment de l’Eulàlia Fargas a Facebook de fer-los a la paella, els he fet i estan boníssims.
PEUS DE PORC CRUIXENTS
Ingredients: 2 peus de porc cuits partits per la meitat, sal, pebre negra molt, pebre de la Vera i oli d’oliva.
És bàsic i primordial que el peus de porc cuits que utilitzeu sigui “high class”, doncs és l’èxit d’aquesta recepta, per això us recomano que si no els cuineu vosaltres mateixos a casa, els compreu a una botiga de confiança.
Amanireu el peus de porc per ambdós costats amb la sal, el pebre negra mòlt i el pebre de la Vera. Posareu un raig d’oli d’oliva a la paella, hi posareu els peus de porc, tapareu i a foc molt fluix deixareu que es vagin enrossit. Us han de quedar cruixents per fora i melosos per dins.
Les quantitats d’aquest recepta són per a 2 persones. El temps necessari per fer-la (amb el peus cuits) és d’uns 15 minuts i l’he classificat com a súper fàcil.
NOTA.- Per girar-los heu de treure la paella del foc i esperar un moment abans de destapar-la.