Sopa freda de tomàquet i síndria

Aquesta recepta té unes tres versions: la de crema, la de sopa i la de còctel. La base és la mateix per a totes elles. 
Més consistència per la crema, doncs ens la menjarem amb cullera; més lleugera per la sopa, sobretot si la serviu en una copa o got, o sigui que hi haureu d’afegir una mica d’aigua freda i un raig de vodka, ginebra… si voleu un còctel. Totes les versions són bones i refrescants per un estiu calorós com el que tenim enguany. 

SOPA FREDA DE TOMÀQUET I SÍNDRIA 

Ingredients: 1 quilo de síndria neta, 1 quilo de tomàquets, 6 cullerades soperes d’oli d’oliva, sal, pebre i unes fulles de menta fresca. 
Opcional: aigua freda i / o licor. 

Posareu en un bol el tomàquets netes i tallats a bocins més aviat petitons, la síndria també tallada i neta de llavors, un pessic de sal, un polsim de pebre mòlt i l’oli d’oliva, ho triturareu fins que quedi ben emulsionat i ho tastareu per si cal rectificar abans de passar-ho pel colador “xino”. 
Si voleu servir-la amb un copa o got segurament necessitareu afegir-hi una mica d’aigua freda per fer-la més lleugera, però no us passeu. La reservareu a la nevera fins el moment de servir-la. 

Heu de calcular que us sortirà un 1 ½ litres de sopa (més o menys). Per poder apreciar millor el seu gust cal traure-la de la nevera una ½ hora abans de servir-la. Decorareu la copa amb unes fulles de menta. 

SUGGERIMENTS.- Com la recepta és tan senzilla i bàsica l’èxit de la mateixa és que utilitzeu productes de qualitat. Si voleu servir-la com a còctel podeu posar-hi un raig de licor tipus: vodka, ginebra, rom blanc...)