Gaspatxo

Sé que hi ha tantes receptes de gaspatxo com llars hi ha al país, doncs és un clàssic de l’estiu. Després de provar diferents i variats suggeriments, no sempre exitosos, he decidit per fer-me meva la recepta del meu bon amic Manolo de Sevilla. 

GASPATXO 

Ingredients: 1 quilo de tomàquets, ½ cogombre (150 grams aprox.), 1 pebrot verd (70 grams aprox.), 1 gra d’all de Belltall, 1 cullerada sopera de vinagre, 6 cullerades soperes d’oli d’oliva, ¼ de litre d’aigua freda i sal. 

Rentareu bé totes els ingredients, els tallareu a bocins més aviat petitons, els posareu en un bol amb el vinagre, l’oli d’oliva, l’aigua freda i la sal i ho triturareu fins que quedi ben emulsionat. Tastareu per si cal rectificar abans de passar-ho pel colador “xino” i ho reservareu a la nevera fins el moment de servir. 
Heu de calcular que us sortirà gaspatxo per unes 4 persones més o menys. Si voleu afegir-hi bocins de verdures al gaspatxo heu de calcular-les a part, doncs com a casa no ens hi agraden no els he tingut en compte a l’hora de pesar els ingredients. 

SUGGERIMENTS.- Com la recepta és tan senzilla i bàsica l’èxit de la mateixa és que utilitzeu productes de qualitat. El gra d’all millor picar-lo. No afegiu tota l’aigua de cop, doncs segons les verdures podeu necessitar-ne més o menys.