Espàrrecs de marge amb cansalada

L’espàrrec és la tija principal d’una planta de la família del lliri Asparagus officinalis considerat un exquisidesa en l’època grega i romana. 
Després de recollits els espàrrecs perden suculència i també van fent-se més fibrosos o sigui com més dies portin passejant per les carreteres del nostre país menys espàrrec comestible arribarà a casa nostra, però si els compreu a un productor del territori problema resolt. 

ESPÀRRECS DE MARGE AMB CANSALADA 

Ingredients: espàrrecs de marge, cansalada, sal i oli d’all. 

Retallareu uns centímetres l’extrem llenyós dels espàrrecs, els rentareu i els bullireu amb aigua amb sal entre 5 o 8 minuts o fins que estiguin al dente, doncs el temps de cocció el determinarà el gruix de l’espàrrec. Al treure’ls del foc els remullareu amb aigua freda per parar-ne la cocció i després els deixareu damunt d’un drap de cotó perquè aquest absorbeixi l’aigua. 

Els pintareu amb oli d’all i amb la cansalada enrossida en dibuixareu una ratlla d’un parell de centímetres damunt dels espàrrecs. 

SUGGERIMENTS.- Sobretot no us passeu a l’hora de coure els espàrrecs, ja que és vital que quedin al dente.