Tortiglioni amb tomàquets cherry confitats

Els tortiglioni són una de les moltes variacions que hi ha dels macarrons. La seva forma sembla feta expressament per recollir tots el condiments entre les espires de les seves estries i, segurament, per això la trobo més encertada per aquesta recepta que els clàssics macarrons, doncs ella com cap altra recull l’almívar de la salsa a les seves espires. 
La pasta sempre la serveixo com a plat principal acompanya d’una amanida d’hortalisses de temporada. 

TORTIGLIONI AMB TOMÀQUETS CHERRY CONFITATS 

Ingredients: 200 grams de tortiglioni, 100 grams tomàquets cherry confitats, oli, pebre negre mòlt, fulles d’alfàbrega fresca i Parmesà ratllat. 

Posareu a coure els tortiglioni en una olla amb aigua i sal durant els minuts que us digui el fabricat, però vigileu de no passar-vos amb la cocció, ja que sempre l’heu de coure-la al dente. 
Posareu el tortiglioni escorreguts en un bol o safata on tingueu pensat servir-los a taula i els amanireu amb pebre negre mòlt al moment i un rajolí d’oli abans d’afegir-hi la salsa de tomàquets cherry confitats i les fulles d’alfàbrega fresca tallades petitones. De la salsa heu de posar-hi els tomàquets cherry sencers i també almívar, ja que aquest, l’almívar, és el que l’hi dóna un toc especial a la recepta. 

Servireu el Parmesà ratllat en un bol, doncs així cada comensal es servirà al seu gust. Quantitat per dos persones. 

SUGGERIMENTS.- Suposo que ja ho sabeu, però una bona manera que la pasta no s’enganxi al fons de l’olla és remenar-la el primer minut, just acabada de vessar a l’olla, fins que arrenqui a bullir de nou l’aigua. 

Els tortiglioni també podreu trobar-los amb el nom de succhuetti.