Salsa de carbassó, fonoll i porro

Aquesta salsa no guanyarà cap premi per la seva aparença, però està molt bona, és sana, saludable i una bona aliada per introduir als més clàssics de la família a nous sabors. 

SALSA DE CARBASSÓ, FONOLL I PORRO  

Ingredients: 450 grams de carbassó, 1 bulb de fonoll (200 grams aprox.), 125 grams de porro, sal, pebre i oli d’oliva 
Opcional: llavors de fonoll torrades. 

El pes de totes les verdures és amb aquestes netes i tallades. Quan ja les tingueu totes tallades petitones les posareu a coure en una cassola amb un rajolí d’oli d’oliva a foc baix i abans de tapar la cassola les salpebrareu. Les deixareu coure uns 20 minuts remenat-les sovint. Perquè no us quedin molt aigualides podeu destapar la cassola uns minuts abans de apagar el foc. No us oblideu de tastar-les de sal i pebre per si cal rectificar. La verdura que millor us assenyalarà que ja estan cuites és el fonoll, doncs de totes elles és la més consistent. 
Quan les hàgiu tret del foc ja podeu triturar-les fins que tingueu una textura suau i cremosa, però sobretot que no us quedi molt líquida, ja que mai ha de semblar un puré. 
Heu de calcular que amb aquestes quantitats us sortirà salsa per acompanyar unes 6 racions de pasta més o menys. 

SUGGERIMENTS.- Les llavors torrades de fonoll accentuen el sabor a fonoll de la salsa, però sé (per experiència) que hi ha gent que els molesta trobar-se-les, per això us suggereixo que les serviu a part, doncs així cada persona es posarà les que ella vulgui i problema solucionat.