Peres a la papillota

Les fruites protagonistes de la recepta d’avui són de Km0. Diria que la fruita és millor menjar-la crua, però abans de no menjar-ne, una bona alternativa per anar-la incorporant a la nostra dieta pot ser disfressar-la una miqueta. No sóc una entusiasta de les peres, però fetes a la papillota m’han sorprès agradablement. 

PERES A LA PAPILLOTA

Ingredients: 4 peres, 4 cullerades soperes de suc de taronja, ½ llimona (el suc), 2 cullerades soperes d sucre, ¼ de cullerada de postre de canyella en pols, llavors d’anís o anís estrellat i pell de taronja i llimona. 

Escalfeu el forn a 180º. Poseu en un cassó el suc de taronja, el sucre i les especies, escalfeu a foc baix fins que tingueu un xarop clar, remeneu de tant en tant. 
Peleu, talleu a quarts, traieu el cor, ruixeu amb suc de llimona perquè no s’enfosqueixin, poseu les peres al mig d’un paper sulfurat de 30x30 centímetres, poseu-hi uns brins de pell de llimona i taronja i ruixeu-les amb el xarop colat. 
Tanqueu el paquet i enforneu-ho durant uns 10 o 15 minuts segons el grau de maduresa de les peres. Serviu-les tèbies o fredes. Quantitats per quatre persones. 

SUGGERIMENTS.- Els brins de pell de taronja i llimona són per aromatitzar, però no per menjar-los.