Papillota de carbassó, alfàbrega i pinyons

Si parlo de papillota estic parlant de cuinar aliments embolicats, una tècnica -diria que oblidada- que m’he proposat recuperar. Ben tancats els aliments es cuinen poc a poc en els seus propis sucs, absorbint així totes les aromes que desprenen les especies i condiments amb que els hem amanit, aromes que descobrirem al obrir el paquet. 

PAPILLOTA DE CARBASSÓ, ALFÀBREGA I PINYONS


Ingredients: 400 grams de carbassó net, 1 cullerada sopera d’oli d’oliva, 1 cullerada sopera d’alfàbrega fresca, 1 cullerada sopera de pinyons, sal i pebre. 

Rentar, pelar (opcional), eixugar i tallar els carbassons a tires llargues d’un centímetres de gruix, més o menys. S’ha de treure la part central si tenen llavors. 
Posar-les en un bol i amanir-les amb l’oli, la sal, el pebre i les fulles d’alfàbrega fresca tallada petitona. Amb les tires de carbassó ja amines farem un parell de paquets amb el paper sulfurat, tancarem molt bé i els posarem al forn escalfat a la temperatura de 200 graus uns 10 o 15 minuts. No us passeu amb el temps de cocció, ja que la gràcia és que quedin “al dente”. 
Mentre tenim el carbassons al forn enrossirem els pinyons en una paella sense oli que posarem damunt del carbassons al obrir el paquets. 

Podem servir-los calents o tèbies a temperatura ambient. Quantitats per dues persones. Tan funcionen com a primer plat o com acompanyament d’un peix o carn a la planxa.