Crema catalana cremada

No es pot celebrar la diada de Sant Josep sense crema, i a casa som fidels a la tradició. Els ous que utilitzats són els que han post les nostres gallines i el color groc intens de la crema és fruit del blat de moro que elles es cruspeixen. A mi m’agrada sense cremar amb un polsim de canyella, però no tinc cap problema a fer-la cremada. 

CREMA CATALANA CREMADA 


Ingredients: 1 litre de llet, 6 rovells d’ou, 180grams de sucre, 50 grams de midó, 1 escorça de canyella i 1 pell de llimona. 

Apartem una tassa de llet. Posem la resta en una cassola / olla al foc amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Barregem el midó i la tassa de llet que hem retirat abans amb els rovells d’ou i quan la llet que tenim al foc trenqui el bull, la barregem amb els rovells a poc a poc i la tornem a posar al foc. Quan torni a començar a bullir la retirem del foc, traiem la canyella i la pell de llimona i ja la podem posar en uns vols individuals, ja que va millor per cremar-la. amb aquestes quantitats us sortiran entre 6 o 8 racions. 
 Espolsarem una mica de sucre damunt de cada bol i amb la pala pastissera ben roenta el torrarem, cal vigilar de no posar-hi massa sucre, ja que llavors us us quedarà un crosta dura de sucre cremat que us endolcirà i canviarà el gust de la crema. 

SUGGERIMENTS.- Us recomano que la crema no estigui massa freda, ja que perd gust i que la cremeu just abans de servir-la a taula.