Cercles de carbassó farcits i gratinats amb formatge de cabra
in VERDURES on de juliol 09, 2013
A casa aquest és un any de carbassons i ja us aviso que hi haurà un bon grapat de receptes on el “carbassó” en serà l’estrella. Jo he farcit el cercles amb carbassó i cuguls però podeu farcir-los a lo que tingueu a la nevera o a l’hort de casa vostra.
Aquesta recepta podeu preparar-la al matí o la nit abans i gratinar-la mentre pareu taula i prepareu l’amanida.
CERCLES DE CARBASSÓ FARCITS I GRATINATS AMB FORMATGE DE CABRA
Ingredients: 4 cercles de carbassó, 300 grams de carbassó ratllat i escorregut, 30 grams de cuguls o alls tendres cuits, 50 grams de formatge de cabra de l’Albió, menta fresca, sal, pebre, nou moscada i oli. Opcional 4 oblees i llavors de fonoll o similars.
Fareu 4 cercles de carbassó i els coureu al vapor uns 5 o 6 minuts (podeu buidar-los abans o després) però heu d’eliminar la part més tova i amb llavors que tenen el carbassons grans.
Posareu un drap de cotó en un bol i damunt mateix i ratllareu els carbassons que escorrereu molt i molt bé per eliminar el màxim d’aigua que tenen.
En una paella amb una mica d’oli hi posareu el carbassons escorreguts i aneu-ho remenant molt sovint perquè no s’enganxi -heu de tenir el foc una mica viu, ja que la gràcia és que no quedi tipus bullit-. Salpebreu i ja podeu afegir-hi el cuguls o alls tendres cuits, un polsim de nou moscada i just abans de tancar el foc afegiu-hi un bon grapat de menta fresca tallada petitona i la meitat del formatge de cabra esmicolat, remeneu-ho i tapeu la paella fins l’hora d’omplir el cercles.
Poseu el cercles de carbassó en una safata que pugui anar al forn, ompliu-los amb les verdures, poseu-hi damunt uns trossets de formatge de cabra i ja podeu gratinar-los.
Jo els serveixo amb unes oblees torrades al forn amb llavors que parteixo amb quatre parts i una bona amanida.
This entry was posted on de juliol 09, 2013 at 16:10 and is filed under VERDURES. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response.
- No comments yet.